Oglas

Recept: Čokoladni kolač s lješnjacima

author
Zadovoljna.hr
19. ruj. 2021. 08:41
>
20. ruj. 2021. 07:08
Hazelnut-chocolate,Cake,Macro,Of,Hazelnut
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Čokolada i pečeni lješnjaci, desert koji ćete obožavati.

Oglas

Biskvit


  • 4 jaja

  • 4 žlice brašna

  • pola praška za pecivo

  • 100 g čokolade za kuhanje

  • 100 g šećera

  • 200 g maslaca


Glazura


  • 500 ml slatko vrhnje

  • 200 g čokolade za kuhanje


Dekoracija


  • 150 g pečenih lješnjaka


Priprema


Maslac i čokoladu otopite na pari.

Razdvojite bjelanca od žumanjaca. U dubljoj posudi izmiješajte žumanjca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmješajte pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanaca pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.

Pripremljenu smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Napravite čokoladnu glazuru: Čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.

Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom glazurom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, dekorirajte lješnjacima pa dobro ohladite u frižideru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama