Ključ je u tome da vam ne treba ulje.
Moguće je napraviti pohanu piletinu, a da ona bude zdrava. Jednostavno ju nećete baciti u ulje.
Piletinu panirajte kako biste i inače i poslažite ju na pleh za pečenje, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila. Ako pripremate pohane batke ili krilca, tada ih pecite na malo laganijoj vatri dulje vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.
Ako želite bas ekstremno hrskavu piletinu, nakon što je obložite brašnom uronite ju i mješavinu jaja i mlijeka, a nakon toga u cornflakes, prenose 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!