Klasik talijanske kuhinje: Brzo je gotov, a jede se za doručak, ručak i večeru

Cooking 26. srp 202116:09 > 16:09 0 komentara
Mike van den Bos/ Unsplash

Ukusna i hrskava bruschetta zaista je jednostavna, a vole je čaki najmlađi.

Ovo popularno mediteransko jelo, idealno za doručak, užinu ili večeru, nije teško pripremiti ni onima koji nemaju puno iskustva u kuhinji.

Dodatni je plus to što priprema bruschette ne traje dulje od 10 minuta.

Potrebno je:

baguette od cjelovitih žitarica (oko 300 g)
500 g cherry rajčica
1-2 češnja češnjaka
svježi bosiljak
crveni luk (po želji)
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
žlica balzamičnog octa

Priprema:

Rajčicu operite i izrežite na četvrtine, a zatim je ocijedite u cjedilu. Nasjeckajte bosiljak i protisnite češnjak. Ako želite, možete narezati i crveni luk na sitne komade. Pomiješajte sve sastojke.

Baguette prerežite, premažite maslinovim uljem i pržite u tavi ili pećnici dok ne postane hrskav. Prekrijte kruh smjesom od rajčice i zdravo i ukusno jelo je gotovo, piše Tportal.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!