Ako ste i vi jedan od onih koji krenu raditi omlet, a završe s kajganom, ovaj trik s vrećicom za zatvaračem pomoći će vam da napravite omlet poput pravog Francuza.
Iako bi mnogi francuski chefovi kolutali očima na ovakav način pripreme njihova najpoznatijeg doručka, omlet napravljen u plastičnoj vrećici sa zatvaračem izgledom i okusom prevario bi i najistančanije nepce. Neuspjelo preklapanje neće završiti kajganom ako posegnete za spomenutim kuhinjskim pomagačem i slijedite nekoliko jednostavnih uputa, piše Pun kufer.
Radi se o jednostavnom i brzom načinu kako skuhati savršen omlet bez imalo truda. Ovako pripremljen uspijeva baš svaki put, pa ne sumnjamo da ćete napokon biti ponosni na svoje kulinarsko umijeće, a najbolje je od svega što na takav način možete pripremiti i do osam omleta istovremeno.
Priprema
1. U plastičnu čašu stavite vrećicu i otvorite je tako da otvor vrećice prebacite preko rubova čaše kako bi vam jednostavnije bilo razbiti dva jaja u nju.
2. Plastičnu vrećicu zatim izvadite iz čaše, iz nje istisnite zrak i zatvorite je zatvaračem pa rukama gnječite jaja kako bi ih ‘izmutili’.
3. Vrećicu zatim postavite na isti način u plastičnu čašu i dodajte namirnice po želji – sir, povrće, šunku. Zatvorite vrećicu i stišćite sadržaj u njoj kako bi dobro povezali sve namirnice.
4. Zatim sadržaj vrećice stisnite na njezino dno, zagrijte vodu u loncu i stavite vrećice u kipuću vodu. Na ovakav način možete pripremiti i do osam omleta istovremeno.
5. Kuhajte oko 13 minuta, a zatim ga poslužite. Ne može biti jednostavnije, zar ne?
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare