Oglas

Neočekivani sastojak od 20-ak kuna za najfinija pileća prsa s roštilja

author
N1 Info
13. kol. 2021. 07:21
Unsplash_piletina, pileća prsa, piletina s roštilja, grill piletina,
Unsplash/Ilustracija | Unsplash/Ilustracija

Želite li pečenom mesu s roštilja podariti dodatnu dubinu okusa, marinirajte ga prije stavljanja na rešetku.

Oglas

Točnije, u marinadu dodajte riblji umak. Ili barem tako tvrdi Annie Petito koja je za Cook Illustrated kreirala savršeno sočan recept za otkoštena pileća prsa s roštilja.

Riblji umak je klasični dodatak jugoistočne azijske kuhinje koji se radi od fermentirane ribe. Hrani daje slanost i umami okus, pa se dodaje najrazličitijim jelima i sastojcima.

U Hrvatskoj se najčešće može naći u trgovinama zdrave hrane i po cijeni od dvadesetak kuna za bočicu od 700 ml, piše Punkufer.

Ne samo da otkoštenim pilećim prstima daje dubinu okusa, već i pojačava oznake od rešetki na pečenom mesu, tvrdi Annie Petito. I ne brinite, piletina neće imati okus po ribi.

Sastojci za marinadu za otprilike 200 grama otkoštenog pilećeg prsa:


  • 80 ml vode

  • 3 žlice ribljeg umaka

  • 2 žlice meda

  • 1 čajna žličica soli

  • ½ čajne žličice papra

  • 1 velika vrećica sa zatvaračem


Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu, ulijte u vrećicu, ubacite meso u nju, izmasirajte meso s marinadom, istisnite sav zrak i zatvorite vrećicu. Stavite vrećicu u hladnjak na barem pola sata prije pečenja roštilja. Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama