Pileća prsa su jedan od najzdravijih proteina koje možete pojesti. Osim toga što su izvrstan izvor proteina, također imaju puno vitamina B i D, kalcija, željeza i cinka.
Dobro funkcioniraju kao glavno jelo, a vrlo su popularna kao dodatak sendvičima, salatama i juhama.
Chefica Yasmeen AlSawwaf za portal EatThis otkrila je koje su najčešće pogreške koje radimo kad kuhamo pileća prsa.
1. Ne sušite i ne začinjavate pileća prsa prije kuhanja
Začinjavati pileća prsa nakon što su već kuhana/pečena znači da se sol/začini ili marinade neće prožeti s piletinom. Rezultat je piletina koje je prilično bezokusna.
2. Kuhate/pečete piletinu u tavi koja je hladna ili premala
AlSawwaf objašnjava da je cilj peći piletinu na visokoj temperaturi, kako bi zadržala vlažnost iznuta. Ako je započnete peći u hladnoj tavi, trebat će joj duže da se ispeče i počet će biti smeđa.
Također, ako kuhate piletinu u premaloj tavi znači da će tava biti ispunjena brzo i piletina će biti kuhana umjesto pečena.
3. Previše puta pomičete piletinu
AlSawwaf naglašava da je cilj ispeći piletinu što je brže moguće kako bi zadržala vlažnost. Jednom kad se tava zagrije, pecite piletinu na jednoj strani dok ne poprimi zlatnu boju.
4. Pečete pileća prsa koja nisu jednake debljine
Kako biste postigli savršene rezultate dok pečete meso, AlSawwaf kaže da debljina proteina mora biti jednaka kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje.
5. Pečete pileća prsa koja su prehladna
“Ako pečete pileća prsa koja su hladna ili još gore, potpuno smrznuta, to je recept za prekuhana i suha pileća prsa”, govori Alsawwaf.
6. Prekuhavate pileća prsa i ne ostavljate da odstoje prije nego što ih krenete rezati
Prekuhavanje pilećih prsa je najgora pogreška koju možete napraviti. Također, nije poželjno ni rezati je odmah nakon pečenja. Al Sawwaf savjetuje da bi piletina trebala odstajati barem pet minuta prije rezanja.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!