Pečena pastrva punjena povrćem, jednostavna za pripremu i vrlo ukusna.
Sastojci
- 4 očišćene pastrve
- 1 glavica crvenog luka
- 1 glavica češnjaka
- 1 mrkva
- 1 vezica peršina
- ruzmarin, lovorov list
- limun
- maslinovo ulje
- 1,5 dl bijelog vina
- sol, papar
Priprema
Pastrve posoliti, ako su velike malo ih zasjeći.
Sitno isjeckati luk i češnjak, mrkvu krupno naribati, isjeckati peršin i sve posoliti.
Dodati papar i ulje i time napuniti pastrve.
Nauljiti pleh pa poredati pastrve, preliti maslinovim uljem, bijelim vinom, dodati lovorov list i ruzmarin.
Preko ribe staviti tanke kolutiće limuna. Možete i ispod ribe da se ne lijepi za pleh.
Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Tijekom pečenja povremeno ih preliti masnoćom u kojoj se peku.
Uz ribu poslužiti kuhani krumpirom s blitvom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!