Oglas

Recept: Pastrva s povrćem iz pećnice

author
Coolinarika
19. ruj. 2021. 08:49
>
20. ruj. 2021. 07:09
Traditional,Czech,Food:,Baked,Trout,With,Potatoes
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Pečena pastrva punjena povrćem, jednostavna za pripremu i vrlo ukusna.

Oglas

Sastojci



  • 4 očišćene pastrve

  • 1 glavica crvenog luka

  • 1 glavica češnjaka

  • 1 mrkva

  • 1 vezica peršina

  • ruzmarin, lovorov list

  • limun

  • maslinovo ulje

  • 1,5 dl bijelog vina

  • sol, papar


Priprema


Pastrve posoliti, ako su velike malo ih zasjeći.

Sitno isjeckati luk i češnjak, mrkvu krupno naribati, isjeckati peršin i sve posoliti.

Dodati papar i ulje i time napuniti pastrve.

Nauljiti pleh pa poredati pastrve, preliti maslinovim uljem, bijelim vinom, dodati lovorov list i ruzmarin.

Preko ribe staviti tanke kolutiće limuna. Možete i ispod ribe da se ne lijepi za pleh.

Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

Tijekom pečenja povremeno ih preliti masnoćom u kojoj se peku.

Uz ribu poslužiti kuhani krumpirom s blitvom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama