S obzirom na to da je sezona tikvica u punom jeku, iskoristite je za pripremu raznih ukusnih jela. Među njima je i ova brza i jednostavna tortilja s tikvicama i sirom koja je pun pogodak zato što se može jesti za doručak, ručak i(li) večeru.
Sastojci:
– 1 luk srednje veličine
– 2 srednje tikvice
– 20 dg kuhanog kukuruza
– 2 veća jaja
– 20 dg ribane gaude ili sira po želji
– 5 dg parmezana ili sir grana padano
– 4 velike tortilje
– sol i papar
– maslinovo ulje
Priprema
1. Luk sitno nasjeckajte. Propržite ga na dvije-tri žličice maslinova ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, popaprite i dinstajte luk i tikvice pet minuta.
2. Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, sklonite s vatre i ubacite kuhani kukuruz pa parmezan ili grana padano i promiješajte. Pripremite veću tavu i u nju ulijte malo maslinovog ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.
3. Na tanjur stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti.
Prilikom pečenja slobodno malo stiskajte tortilje da se lakše spoje. Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, izrežite ih na trokutove i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!