Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.
Potrebni sastojci:
Za podlogu:
-200 g keksa digestive
-50 g maslaca
Za kremu:
-300 g pirea od bundeve
-1 žličica cimeta
-1 žličica muškatnog oraščića
-300 g krem sira
-200 ml vrhnja za šlag
-100 g šećera u prahu
Priprema
U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu.
Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.
U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.
U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, piše tportal. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!