Oglas

Recept: Cheesecake koji se ne peče

author
N1 Info
10. stu. 2021. 09:37
cheesecake
Photo by <a href="https://unsplash.com/@kittinskie?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Tina Guina</a> on <a href="https://unsplash.com/?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> / ilustracija | Photo by <a href="https://unsplash.com/@kittinskie?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Tina Guina</a> on <a href="https://unsplash.com/?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> / ilustracija

Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.

Oglas

Potrebni sastojci:


Za podlogu:

-200 g keksa digestive

-50 g maslaca

Za kremu:

-300 g pirea od bundeve

-1 žličica cimeta

-1 žličica muškatnog oraščića

-300 g krem sira

-200 ml vrhnja za šlag

-100 g šećera u prahu

Priprema


U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu.

Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.

U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.

U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, piše tportal. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama