Fantastična poslastica sa pečenim lješnjacima.
Sastojci:
– 150 g maslaca
– 100 g šećera
– 4 jaja
– 200 g oštrog brašna
– 50 g kakaa
– 100 g crne čokolade
– 1 šaka nasjeckanih pečenih lješnjaka
– 1 žličica praška za pecivo
– prstohvat soli
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Namažite kalup željenog oblika s malo maslaca i zatim pospite brašnom.
Maslac isjeckajte na manje komade i stavite u posudu u kojoj ćete ga topiti. Zatim čokoladu izlomite na kockice, ubacite u maslac i sve zajedno otopite na umjerenoj temperaturi.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kakao. U drugoj posudi mikserom mutite jaja i šećer pet minuta.
Zatim lagano špatulom umiješajte otopljen i prohlađen maslac i čokoladu. Na kraju dodajte mješavinu brašna, kakaa i isjeckanih lješnjaka. Sve dobro promiješajte.
Sipajte smjesu u kalup i pecite 20 minuta. Kolač će vam se pod prstima možda činiti previše mekano, ali upravo takav mora biti, jer će se tijekom hlađenja još stegnuti.
Ako ne volite lješnjake, ne morate ih staviti u kolač. Slobodno iskoristite druge orašaste plodove.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!