Oglas

Recept: Čorba od pečenog češnjaka

author
Coolinarika
08. stu. 2021. 08:21
krem juha
Shutterstock | Shutterstock

Fantastična čorba za hladne dane koja će vas lijepo ugrijati.

Oglas

Sastojci:

– 20 češanja češnjaka

– 2 žlice maslinovog ulja

– morska sol i papar

- 50 g maslaca

– 2 velike glavice crvenog luka

– 3- 4 grančice majčine dušice

– 10 češanja češnjaka

– 600 ml juhe (povrtne)

– 100 ml vrhnja za kuhanje

– 40 g naribanog parmezana

– kriške limuna

Priprema:

Odvojiti dvadeset češanja češnjaka i ne ljuštiti ga. Staviti u manju vatrostalnu posudu, preliti maslinovim uljem, dodati papar i sol, pa sve dobro izmiješati.

Dobro zatvoriti folijom i peći oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva, odnosno dok pulpa češnjaka potpuno ne omekša.

Izvaditi i ostaviti da se ohladi da možete istisnuti pulpu iz ljuske.

U lonac staviti maslac, zagrijati, pa dodati narezan crveni luk i sitno nasjeckane listiće majčine dušice i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast.

Dodati pulpu od pečenog češnjaka i ostatak svježeg češnjaka i pržiti zajedno s crvenim lukom još par minuta.

Preliti juhom, smanjiti temperaturu, polupoklopljeno kuhati oko 20 minuta dok češnjak ne omekša.

Štapnim mikserom izmiksati sve sastojke, dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da se dobro zagrije, ali ne i da prokuha.

Začiniti čorbu svježe mljevenim paprom i morskom solju.

U tanjure staviti naribani sir, uliti vruću čorbu preko i nacijediti sok od jedne kriške limuna.

Posuti majčinom dušicom ili peršinom, pa poslužiti.

Dobar tek!




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama