Ručak za sve ljubitelje mesa i kajmaka.
Sastojci:
– 120 g riže
– 450 g mljevenog mesa
– 90 g luka
– 3 g češnjaka u granulama
– 1 jaje
– 10 g soli
– 5 g slatke mljevene crvene paprike
Sos:
– 50 g pasirane rajčice
– 100 g kajmaka
– 5 g soli
– 20 ml ulje
– 130 ml vode
Priprema:
U posudi dobro promiješajte meso, rižu, luk, jaje, češnjak, papriku, sol i biber.
Oblikujte okruglice po želji, preporuka je da budu manje da se ljepše ispeku.
Ostavite malo da odstoji, a za to vrijeme napravite umak.
Pomiješajte pasiranu rajčicu, kajmak, ulje, sol, slatku papriku i vodu.
Stavite ćufte u posudu za pečenje i prelijte umakom.
Pecite jedan sat i 20 minuta na 180 stupnjeva.
Servirati sa žlicom kajmaka i par listova svježeg bosiljka.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!