Poslastica gotova za 20 minuta.
Sastojci:
– oko 300 g keksa po izboru
– 500 g mascarpone sira
– 500 ml slatkog vrhnja
– 200 g bijele čokolade
– 200 g kokosa
– mlijeko za umakanje
Priprema:
Kekse umačite u mlijeko i redajte ih u kalup s obručem ili posudu u obliku pravokutnika.
U zasebnu posudu dodajte mascarpone i rasstopljenu bijelu čokoladu koju ste ohladili. Mutite mikserom.
Posebno umutite slatko vrhnje, ali da ne bude prečvrsto.
Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte špatulom.
Dodajte kokos i sve sjedinite.
Pola kreme rasporedite preko keksa.
Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme.
Preostalu kremu rasporedite preko keksa.
Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći da keks omekša i sastojci se sjedine.
Dekorirati voćem po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!