Desert s jagodama koja brzo nestaje s tanjura.
Sastojci:
Kora:
– 8 bjelanjaka
– 400 g šećera
– 1 žlica octa
Krema:
– 8 žumanjaka
– 200 g šećera u prahu
– 300 g mljevenog keksa
– 1 maslac
– 100 ml mlijeka
– 1 kg svježih jagoda
– 2 vrećice šlaga
Priprema:
Umutiti bjelanjke, dodati šećer pa dobro još jednom umutiti, a na kraju dodati ocat. Peći koru na 150 stupnjeva oko 50 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.
Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem. Dodati keks i mlijeko.
Žumanjke i šećer miješajte na pari, pa u ohlađenu smjesu dodajte maslac, keks i mlijeko.
Na koru staviti pola kreme, zatim izrezane svježe jagode, drugu polovinu kreme i na kraju umućen šlag.
Staviti kolač u frižider da se ohladi.
Dekorirati jagodama i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!