Recept: Desert s jagodama

Cooking 11. svi 202108:34 0 komentara
Shutterstock

Desert s jagodama koja brzo nestaje s tanjura.

Sastojci:

Kora:

– 8 bjelanjaka

– 400 g šećera

– 1 žlica octa

Krema:

– 8 žumanjaka

– 200 g šećera u prahu

– 300 g mljevenog keksa

– 1 maslac

– 100 ml mlijeka

– 1 kg svježih jagoda

– 2 vrećice šlaga

Priprema:

Umutiti bjelanjke, dodati šećer pa dobro još jednom umutiti, a na kraju dodati ocat. Peći koru na 150 stupnjeva oko 50 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.

Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem. Dodati keks i mlijeko.

Žumanjke i šećer miješajte na pari, pa u ohlađenu smjesu dodajte maslac, keks i mlijeko.

Na koru staviti pola kreme, zatim izrezane svježe jagode, drugu polovinu kreme i na kraju umućen šlag.

Staviti kolač u frižider da se ohladi.

Dekorirati jagodama i poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!