Keks koji se topi u ustima, idealan uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 150 g mljevenih pečenih lješnjaka
– 300 g oštrog brašna
– 150 g šećera
– 170 g maslaca
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 jaje
Priprema:
Sve sastojke sjedinite, i napravite prhko tijesto. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko 30 minuta.
Uzimajte dijelove tijesta i pravite kuglice veličine oraha. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu malo pritisnite dnom čaše.
Pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Kad se keks ohladi, išarajte ga otopljenom čokoladom. z
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!