Oglas

Recept: Gljive s kiselim vrhnjem

author
Coolinarika
20. ruj. 2021. 07:42
gljive, umak od gljiva
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Gljive s kiselim vrhnjem u kombinaciji s rižom odličan su prijedlog za ručak.

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 500 g gljive (šampinjoni, bukovače, vrganji)

– 100 g crvenog luka

– 40 g maslaca

– 15 g krušnih mrvica

– 250 ml kiselog vrhnja

– 1 žlica nasjeckanog peršina

– 1 žlica suhog biljnog začina

– sol, papar

Priprema:

Gljive očistite i narežite.

Na maslacu kratko propržite nasjeckani luk, dodajte gljive, suhi biljni začin, sol i papar.

Sve zajedno dinstajte na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne ispari.

Dodajte krušne mrvice, pa dinstajte još pet minuta.

Zatim skinite sa štednjaka, umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Poslužite s kuhanom rižom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama