Gordon Ramsay nedavno je na svojem YouTube kanalu podijelilo recept za jelo koje on naziva hrvatski gulaš. Temelji da na tradiconalnom jelu od ribe i školjki, brudetu.
Slavni britanski chef, Gordon Ramsay na svojem YouTube kanalu nedavno je objavio recept za “hrvatski gulaš. Odmah je naglasio da se ne radi o francuskom bouillabaisseu koje se kuha po šest ili sedam sati, već brzinskoj rustikalnoj verziji od svježih namirnica nabavljenih tog jutra u Rovinju.
Gordon Ramsay u videu je oduševljen svježim namirnicama koje ej uspio nabaviti, a za maslinovo ulje rekao je kako je jedno od najboljih na svijetu.
Što je potrebno za Ramseyev brzinski brudet?
– škampi
– vongole
– lignje
– luk
– češnjak
– mladi poriluk
– svježe rajčice
– umak od rajčice
– kuhani krumpir
– masline
– kapare
– bijelo vino
– maslinovo ulje
– začini
Kako se priprema?
1. Narežite luk na trake debljine oko tri milimetra. Na deblje narežite i češnjak te bijele dijelove mladog poriluka.
2. Napravite bazu za brudet: popržite nasjeckano povrće na dosta maslinova ulja, posolite i dobro popaprite.
3. Pustite da povrće omekša i počne se karamelizirati. Dodajte svježe rajčice i pustite da se sve zajedno pirja.
4. U drugoj tavi na maslinovom ulju prepržite očišćenu lignju oko dvadesetak sekundi sa svake strane. Izvadite iz tave.
5. Dodajte škampe i vongole i pirjajte par minuta, začinite, pa podlijte bijelim vinom. Poklopite tavu i pustite da se sve zajedno kuha još nekoliko minuta dok se školjke ne otvore.
6. U bazu ulijte umak od rajčice, ubacite školjke i škampe i dobro promiješajte. Kuhajte još oko tri i pol minute.
7. Napravite salatu od kuhanog krumpira i lignji narezanih na manje komade. Začinite s peršinom, kaparima i maslinama. Dobivenu salatu stavite u brudet, pomiješajte, posipajte s limunovom koricom i poslužite toplo, piše Punkufer.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!