Grčki specijalitet, kupus s mljevenim mesom zapečen u pećnici.
Sastojci:
400 g miješanog mljevenog mesa
1 manja glavica kupusa
2 crvena luka
150 g mesnate slanine
1 žlica mljevene slatke paprike
4 dl jogurta
6 dl juhe (kocke)
2 jaja
sol, biber, začini po želji
Priprema:
Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mljeveno meso. Dinstati uz povremeno dolijevanje juhe.
Kada je meso napola dinstano dodati naribani kupus.
Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tekućina.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, staviti smjesu od mesa i kupusa i preliti mješavinom jogurta i jaja.
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare