Juha od rajčice imat će poseban okus kad joj dodate crno vino.
Sastojci:
– 1 glavica crvenog luka
– 2 mrkve
– 1 stabljika celera
– 1 veći češanj češnjaka
– 700 g svježe rajčice
– 100 ml crnog vina
– 100 ml soka od rajčice
– 1 žlica smeđeg šećera
– nekoliko listova svježeg bosiljka
– sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti nasjeckani crveni luk, dodati narezanu mrkvu i celer i dinstati oko 10 minuta.
Dodati vino i ostaviti da se krčka na umjerenoj temperaturi, dok vino potpuno ne ispari uz povremeno miješanje, oko 10 minuta.
U međuvremenu, narezati svježu rajčicu, koju nije potrebno guliti.
Nakon što vino ispari, dodati rajčicu, nasjeckani ili propasirani češnjak, šećer, sol i papar.
Promiješati i ostaviti da proključa i rajčica pusti svoj sok, oko 10 minuta.
Zatim dodati ključalu vodu, tek toliko da prekrije povrće, dodati i ocijeđenu rajčicu, poklopiti i ostaviti da se krčka još 10 minuta.
Kada juha bude kuhana dodati listove bosiljka i odmah izmiksati štapnim mikserom.
Ovako spremljenu juhu procijedite kroz cjediljku u drugi lonac.
Juhu prohladiti pa uliti u zdjele, dodati žlicu maslinova ulja ili vrhnja u svaku zdjelu i poslužiti uz tostirani kruh premazan maslacem, češnjakom i peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!