Oglas

Recept: Kiflice od bundeve

author
Coolinarika
26. lis. 2021. 07:16
kiflice, pecivo
Shutterstock | Shutterstock

Mekane i vrlo ukusne kiflice od bundeve.

Oglas

Sastojci:

Tijesto:

– 500 g bundeve

– 700 g brašna

– 1 kockica kvasca

– 1 jaje

– 2 žlice šećera

– 2 dl mlijeka

– sol

– 1 vrećica praška za pecivo

Premaz:

– 1 žumanjak s malo mlijeka

– maslac izrezan na listiće

Priprema:

Bundevu očistite od sjemenki, ne gulite koru, samo je stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva, dok ne omekša.

U mlako mlijeko, u koje ste dodali malo brašna i šećera, stavite kvasac da naraste.

Pečenu bundevu očistite od kore i dijelova koji su potamnili, pa čisto meso bundeve izmiksajte.

Ohlađenu ili mlaku bundevu pomiješajte s brašnom, dignutim kvascem, praškom za pecivo, solju i jajetom. Dobro izmiješajte i pustite da naraste.

Kada se tijesto udvostruči, premijesite ga, pa podijelite na četiri dijela.

Svaki dio razvaljajte u krug i izrežite na osam dijelova.

Na svaki dio stavite komadić maslaca, ili nadjeva po želji, bilo da je sladak ili slan, pa zarolajte.

Premažite ih razmućenim jajetom, po želji pospite sezamom ili kimom.

Pecite u u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok ne porumene.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama