Jednostavna pita u kojoj će uživati cijela obitelj, pogotovu sada kada je sezona kiselog kupusa.
Sastojci:
glavica kiselog kupusa
500 gr kora za pitu
3 jaja
čaša mineralne vode
žličica mljevenog papra
crvena paprika – slatka i ljuta (a može i malo dimljene, ako imate)
Priprema:
Izdinstati luk, pa mu dodati isjeckan kupus. Dinstati dok kupus ne omekša. Kad se ohladi, dodati mu papar, jedno jaje i mineralnu vodu. Izmiješati.
Premaz za kore:
U šalici od 250 gr razmutiti žlicom jedno jaje, dodati dva prsta ulja, i do vrha napuniti vodom.
Posudu promjera 28 cm nauljiti i pobrašniti.
Prvu koru poprskati žlicom premaza, pa preko staviti drugu koru, i na nju kupus. Urola se i oblikuje u puža i stavi u posudu. Tako raditi dok ima kora i punjenja. Ako vam ga ostane, posuti ga odozgo, kao i ostatak premaza.
Premazati sve jednim umućenim jajetom.
Peći 10 minuta na 220 stupnjeva, pa smanjiti na 200, i peći još oko 40 minuta (ovisno o pećnici).
Pečenu pitu poprskati vodom, prekriti pamučnom krpom i pustiti da se malo odmori.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!