Knedle u kojima ćete uživati.
Sastojci:
(10 knedli)
– 10 manjih marelica
– 300 g krumpira
– 150 g oštrog brašna
– 50 g maslaca
– 1 jaje
– prstohvat soli i šećera
– malo ulja
– krušne mrvice
Priprema:
Operite marelice pa svaku nožem lagano zarežite i izvadite košticu.
Krumpir ogulite, izrežite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi.
Kad se krumpir skuha, dodajte maslac, pa sve zajedno izgnječite dok ne dobijete pire.
Po potrebi dodajte malo soli.
U veću posudu stavite brašno, dodajte prstohvat soli i šećera, zatim pire od krumpira i na kraju jaje.
Sve zajedno razradite prstima, pa lagano i kratko zamijesite dok sve sastojke ne povežete u kompaktnu kuglu.
Pobrašnite ruke jer će vam tako biti lakše raditi s tijestom.
Kuglu podijelite na 10 dijelova i u svaki umotajte jednu marelicu, lijepo zagladite dlanovima i stavite sa strane na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac ulijte dosta vode. Kada voda proključa, pažljivo ubacujte knedle u lonac.
Kada knedle same isplivaju na površinu, kuhajte ih još pet minuta i zatim ih izvadite.
Zagrijejte ulje, prepržite krušne mrvice i u njih uvaljajte knedle.
Zatim ih pospite šećerom i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!