Lako se priprema i odlično se slaže uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 1 jaje
– 5 žličica šećera
– 2 žličice kvalitetnog kakaa
– 3 žličice mljevenih oraha
– 1 žličica sode bikarbone
– 1 žličica praška za pecivo
– 150 g brašna
– 200 g domaćeg pekmeza od šljiva i nekoliko žličica za premazivanje
– 1/2 žličice cimeta
– 2 dl mlijeka
– 4 žličice ulja
– malo ruma
Glazura:
– 80 g čokolade za kuhanje, može i crna čokolada
– 1 žličica ulja
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati pekmez i tečne sastojke.
U drugoj posudi pomiješati brašno, kakao, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umiješati u prvu smjesu, ručno.
Dodati na kraju orahe. Smjesa treba da bude srednje gustoće i da se lako razlijeva.
Ulijete smjesu u manji pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Kad se napravi korica, malo smanjite temperaturu. Bit će potrebno ukupno oko 40 minuta da se kolač ispeče.
Pečen kolač staviti na tacnu. Poprskati rumom, pa topao premažite pekmezom u debljem sloju.
Otopiti čokoladu s maslacem i preliti kolač.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!