Fina, kremasta juha od batata i poriluka za tmurne jesenske dane.
Sastojci:
– 1 žlica maslaca
– 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
– 4 češnja češnjaka
– 1 mali crveni luk
– 3 narezana poriluka
– 1,25 l pileće juhe
– 2 veća batata
– 2 veća krumpira
– 125 ml vrhnja za kuhanje
– 250 ml mlijeka
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 2 žličice suhog timijana
– sol, papar
Priprema:
U veći lonac staviti maslac i ulje i zagrijati da se maslac otopi.
Opran i narezan poriluk staviti u lonac zajedno sa sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim češnjakom i dinstati sve zajedno pet minuta.
Dodati pileću bistru juhu, posoliti, popapriti i dodati suhi biljni začin.
Staviti u juhu batat, krumpir i timijan.
Pustiti da prokuha, pa kuhati 20 minuta bez poklopca.
Kad se krumpir skuha, izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu, pa vratiti u lonac.
Zagrijati i dodati vrhnje i mlijeko, miješajuci dok se ne zagrije, ali ne i da prokuha.
Ukrasiti po želji i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!