Kremasta juha od krumpira sa slaninom i začinima.
Sastojci:
(za 6 osoba)
– 700 g krumpira
– 20 g maslaca
– 50 g suhe slanine
– 50 g luka
– 2 češnja češnjaka
– 200 ml kiselog vrhnja
– 1 žlica suhog biljnog začina
– suhi mažuran
– lovor
– peršin
– sol, papar
– slatka mljevena paprika
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na kocke.
Na maslacu prepecite luk, dodajte nasjeckanu slaninu i krumpir. Posudu maknite sa štednjaka, dodajte mljevenu papriku i zalijte s 1, 2 l vode, pa nastavite kuhati.
Dodajte suhi biljni začin, lovor, mažuran, izgnječeni češnjak, sol i papar. Kuhajte na umjerenoj temperaturi dok krumpir ne omekša.
Izvadite lovor, a juhu usitnite u blenderu.
Dodajte kiselo vrhnje i sve kratko prokuhajte.
Prije posluživanja juhu od krumpira posipajte nasjeckanim peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!