Oglas

Recept: Kremasti kolač s ananasom

author
Coolinarika
01. ruj. 2021. 07:41
kolač
Shutterstock | Shutterstock

Ovom osvježavajućem kolaču naprosto nećete moći odoljeti, posebice ako ste ljubitelji ananasa.

Oglas

Sastojci: 


  • 4 jaja

  • 1 čaša šećera

  • 1 čaša brašna

  • 1 čaša ulja

  • 1/2 čaše mlijeka

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 korica limuna

  • 3 žlice tople vode
    Za  kremu

  • 1/2 litre mlijeka

  • 4 žumanjka

  • 200 gr šećera

  • 2 žlice brašna

  • 1 vanilin šećer

  • 2 dcl šlaga

  • 1 konzerva narezanog ananasa


Priprema:





Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.

Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.

Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.








Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.

Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.

Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.






Sastojke za biskvit izmiksajte, na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijte u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga pošpricajte sokom iz kompota od ananasa i pustite da se ohladi.

Žumanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusne, uklonite s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksajte i umiješajte ga u ohlađenu kremu, zajedno s ocijeđenim komadićima ananasa.

Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje nekoliko sati – da se krema stisne. Možete prepržiti listiće badema i posuti ih po kremi.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.






N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama