Ovaj recept je veoma popularan za kiflice, a onaj tko ih proba često kaže da su "mekane kao duša".
Sastojci:
-1 kg brašna , glatkog
-3-4 dl mlijeka
-2 dl vode
-1 dl jogurta
-2 dl ulja
-1 prašak za pecivo
-1 kocka kvasca
-1 žličica šećera
-1 žličica soli
Premaz:
-1 umućeno jaje
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmiješajte i ostavite da se diže.
Prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promiješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
Izmiješajte tijesto u kuglu koja se sama mora odvajati od zidova zdjele. Poklopite i ostavite da se kratko digne (30 min).
Istresite na radnu podlogu i podijelite masu na osam dijelova. Svaki dio valjajte i podijelite na 8 trokutova (1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta.
Dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir s jajetom, šunka sir, čokoladni namaz, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema vašim idejama.
Sada s obje ruke uhvatite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnite prstima tako da dobijete jastučić od tijesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanja u tepsiju s papirom za pečenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih jajetom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.
Pečete na 200 stupnjeva dok ne dobiju laganu boju.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!