Recept: Mini bageti

Cooking 08. lis 202107:36 0 komentara
peciva, kruh, pecivo, vekna, baget, francuz, kruh, hljeb, hleb, bread,
Shutterstock/Ilustracija

Mekani i vrlo ukusni mini bageti.

Sastojci

  • 1/2 kg brašna
  • 30 g mekog maslaca
  • 1 suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1,5 žličica soli
  • 100 ml mlijeka
  • 200 ml vode
  • 1 žlica octa

Za premazivanje

  • malo mlijeka
  • sjemenke, po želji

Priprema

Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima, dodati mlaku vodu, mlijeko, maslac i ocat i dobro umijesiti da se sve lijepo sjedini.

Ostaviti na toplom da se udvostruči volumen. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.

Tijesto izručiti na malo brašna, kratko izraditi i podijeliti na tri jednaka dijela.

Oblikovati svaki dio kao veću veknu i odozgo zasjeći nožem na nekoliko mjesta pa staviti na pleh.

Pustiti da odstoji 20 minuta.

Premazati svaki mlijekom, posuti sjemenkama po želji i peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne porumene.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!