Recept: Mousse od jagoda

Cooking 23. tra 202108:06 0 komentara
jagode, mousse, puding
Shutterstock

Desert s jagodama koja se lako priprema.

Sastojci:

– 6 listića želatine

– 400 g jagoda

– 1  limun

– 80 g šećera

– 2 bjelanjka

– 250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U blenderu izmiksajte očišćene jagode, limunov sok, malo korice limuna i šećer. Zatim zagrijte pire od jagoda i dodajte otopljenu želatinu.

Sve zajedno promiješajte i ostavite smjesu da se ohladi.

Umutiti snijeg od bjelanjaka, pa posebno umutiti slatko vrhnje.

U pire od jagoda prvo umiješajte slatko vrhnje, a zatim bjelanjke.

Smjesu uspite u posudice i dekorirajte po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!