Fantastično jelo s mesom i povrćem za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 5 patlidžana
– 500 g mljevenog mesa
– 150 g crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 3-4 svježe rajčice ili pelati
– 1 vezica peršina
– nekoliko listova lovora
– sol, papar
– maslinovo ulje
– 1 žlica suhog billjnog začina
Umak bešamel:
– 40 g maslaca
– 30 g pšeničnog oštrog brašna
– 500 ml mlijeka
– 1 žlica parmezana
– 2 jaja
– sol, papar
Priprema:
Patlidžane izrežite po dužini, posolite ih i ostavite neka malo odstoje. Isperite ih toplom vodom i osušite kuhinjskim papirom.
Složite ih na pleh koji ste namazali maslinovim uljem. Patlidžane pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 15 minuta.
Na maslinovu ulju kratko prodinstajte nasjeckani luk, a zatim i mljeveno meso. Dodajte narezane rajčice ili pelate, lovorov list, papar, izgnječeni češnjak i suhi biljni začin. Dinstajte zalijevajući vodom.
Kad meso omekša, dodajte nasjeckani peršin.
Priprema bešamela: na rastopljenu maslacu kratko propržite brašno, zalijte hladnim mlijekom i kuhajte miješajući oko pet minuta. Dodajte sol, papar i parmezan.
Bešamel malo ohladite i umiješajte prethodno umućena jaja.
U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, po njima rasporedite dio dinstanog mesa, na to ponovno složite patlidžane, dinstano meso i završite slojem patlidžana. Sve zalijte pripremljenim bešamelom.
Musaku pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva od 20 do 30 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!