Recept: Pečeni patlidžan s kozjim sirom

Cooking 10. kol 202112:57 0 komentara
Shutterstock

Pečeni patlidžan se odlično slaže s mesom s roštilja.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 4 patlidžana

– maslinovo ulje za premazivanje

– sol, biber

– sok od pola limuna

– 1,5 dl maslinovog ulja

– 4 češnja češnjaka

Priprema:

Alufoliju izrezati na četiri komada, dovoljno velikih da umotate svaki patlidžan.

Svaki komad alufolije premazati maslinovim uljem, na donji kraj folije staviti patlidžan pa i njega malo premazati uljem sa svih strana.

Dobro umotati i staviti u pleh za pečenje. Tako postupiti i sa preostala tri patlidžana.

Patlidžane peći na 200 stupnjava oko jedan sat. Za provjeru malo utisnuti prst u foliju, ako je mekano, onda su pečeni.

Dok se patlidžani hlade u foliji, očistiti češnjak i izgnječiti ga.

Dodati ulje, sok od limuna, sol i biber.

Izvaditi svaki patlidžan iz folije na dasku i nožem prerezati na dvije polovine.

Prenijeti na tanjur za serviranje, svaku polovinu (meso patlidžana, a ne koru) zarezati uzdužno nožićem na par mjesta, da bi se preljev dobro rasporedio.

Tako postupiti sa svim patlidžanima, preliti svaki žličicom preljeva i krupnije naribanim kozjim sirom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!