Pečeni patlidžan se odlično slaže s mesom s roštilja.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 4 patlidžana
– maslinovo ulje za premazivanje
– sol, biber
– sok od pola limuna
– 1,5 dl maslinovog ulja
– 4 češnja češnjaka
Priprema:
Alufoliju izrezati na četiri komada, dovoljno velikih da umotate svaki patlidžan.
Svaki komad alufolije premazati maslinovim uljem, na donji kraj folije staviti patlidžan pa i njega malo premazati uljem sa svih strana.
Dobro umotati i staviti u pleh za pečenje. Tako postupiti i sa preostala tri patlidžana.
Patlidžane peći na 200 stupnjava oko jedan sat. Za provjeru malo utisnuti prst u foliju, ako je mekano, onda su pečeni.
Dok se patlidžani hlade u foliji, očistiti češnjak i izgnječiti ga.
Dodati ulje, sok od limuna, sol i biber.
Izvaditi svaki patlidžan iz folije na dasku i nožem prerezati na dvije polovine.
Prenijeti na tanjur za serviranje, svaku polovinu (meso patlidžana, a ne koru) zarezati uzdužno nožićem na par mjesta, da bi se preljev dobro rasporedio.
Tako postupiti sa svim patlidžanima, preliti svaki žličicom preljeva i krupnije naribanim kozjim sirom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!