Piletina s povrćem, zalivena pivom - kombinacija ukusa za savršen zimski ručak.
Sastojci:
- 1 pile
- 1 boca piva
- 1 žličica soli
- 1 žličica bijelog luka
- pola žličice bibera
- malo peršina
- 2 žličice ulja
- 1 žličica suhog začina
- malo začinske paprike
- 500gr krumpira
- 300 g mrkve
- 300 g brokule
- 300 g karfiola
- kukuruz šećerac po želji
Priprema:
Sol, bijeli luk, papar, peršin, začin, začinsku papriku izmiješati. Pile namazati uljem i utrljati začine na pile i u unutrašnjost.
Polovicu pive uliti u čašu jer nam treba za prelijevanje povrća.
Pivsku bocu oprati i omotati folijom. Foliju premazati uljem i na nju staviti pile.
Povrće narezati i složiti po dnu posude. Posoliti povrće po ukusu. Preliti pivom.
Staviti u pećnicu na 220 stupnjeva 30 minuta i još 20 minuta na 250 stupnjeva. Prilikom pečenje pivo će lagano curiti po piletini i slijevati se na povrće.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!