Oglas

Recept: Pijano pile na pivskoj boci

author
Nanlin Fang, CNN
25. velj. 2021. 15:47
pile, piletina, pečeno pile, krumpir, ručak, pijano pile
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Piletina s povrćem, zalivena pivom - kombinacija ukusa za savršen zimski ručak.

Oglas

Sastojci:


  • 1 pile

  • 1 boca piva

  • 1 žličica soli

  • 1 žličica bijelog luka

  • pola žličice bibera

  • malo peršina

  • 2 žličice ulja

  • 1 žličica suhog začina

  • malo začinske paprike

  • 500gr krumpira

  • 300 g mrkve

  • 300 g brokule

  • 300 g karfiola

  • kukuruz šećerac po želji


Priprema:

Sol, bijeli luk, papar, peršin, začin, začinsku papriku izmiješati. Pile namazati uljem i utrljati začine na pile i u unutrašnjost.

Polovicu pive uliti u čašu jer nam treba za prelijevanje povrća.

Pivsku bocu oprati i omotati folijom. Foliju premazati uljem i na nju staviti pile.

Povrće narezati i složiti po dnu posude. Posoliti povrće po ukusu. Preliti pivom.

Staviti u pećnicu na 220 stupnjeva 30 minuta i još 20 minuta na 250 stupnjeva. Prilikom pečenje pivo će lagano curiti po piletini i slijevati se na povrće.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama