Gulaš možete praviti s različitim vrstama mesa i kombinirati ga s drugim jelima.
Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa
– 1 glavica crvenog luka
– pola struka poriluka
– 1 mrkva
– 1 žličica suhog biljnog začina
– sol, papar
– 1 žličica slatke mljevene paprike
– 300 ml pirea od rajčice
– 200 ml vode
– ulje
– 1 žličica peršina
Priprema:
Očistite i operite luk, poriluk i mrkvu, a onda sve sitno isjeckajte.
Meso operite, pa ga izrežite na kocke.
U lonac ulijte ulja toliko da pokrije dno. Kada se ulje zagrije dodajte luk. Propržite kratko, pa dodajte poriluk i pržite da luk i poriluk omekšaju. Onda dodajte kockice mesa, propržite kratko minutu-dvije, pa dodajte mrkvu.
Promiješajte, pa dodajte suhi biljni začin, sol, papar, mljevenu slatku papriku i peršin.
Dodajte i pire od rajčice. Promiješajte, pa na kraju dodajte vodu. Kuhajte u polupokrivenom loncu na umjerenoj temperaturi.
Povremeno promiješajte, ukoliko ima potrebe dolijte još malo vode, oko 50 ml da vam ne zagori meso. Gulaš mora biti nešto gušći, ne pretjerujte s vodom. Ostavite da se prohladi, a onda poslužite uz pire krumpir ili tjesteninu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!