Vrlo ukusno jelo s mesom, a jednostavno za pripremu.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 600 g piletine
– 1 žličica mljevene paprike
– 40 g maslaca
– 700 g poriluka
– 150 ml bijelog vina
– 100 ml kiselog vrhnja
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1 žličica kurkume
Priprema:
Piletinu izrežite na komade. Poriluk dobro operite i izrežite na kolutove.
Na zagrijanom maslacu propržite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte suhi biljni začin i nastavite dinstati na umjerenoj temperaturi, zalijevajući meso bijelim vinom dok ne omekša.
Dodajte kurkumu i na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz pire krumpir ili uz tjesteninu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!