Oglas

Recept: Piletina sa šampinjonima i suhim šljivama

author
Coolinarika
22. ruj. 2021. 09:29
umak od piletine i gljiva
Shutterstock | Shutterstock

Interesantno jelo s piletinom, gljivama i suhim šljivama.

Oglas

Sastojci:

– 1/2 kg pilećeg bijelog mesa

– 300 g šampinjona

– 100 g slanine

– 150 g suhih šljiva

– 100 g korijena celera

– 1 dl bijelog vina

– 2 glavice crvenog luka

– 3 češnja češnjaka

– sol, papar

– curry, umak od soje

– suhi biljni začin

Priprema:

Pileće bijelo meso izrezati na trake i pomiješati s umakom od soje i curryjem.

Meso bi u umaku u hladnjaku trebalo odstajati barem sat vremena.

Crveni luk izrezati pa dinstati na maslinovom ulju.

Dodati slaninu izrezanu na kockice, pa dinstati jos malo.

Zatim dodati bijelo meso, dinstati, pa dodati šampinjone izrezani na listiće i nasjeckani celer, suhe šljive i bijelo vino. Dinstati dok tekućina ne ispari.

Pred kraj dodati izgnječeni češnjak, papar i suhi biljni začin, po ukusu.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama