Meko i ukusno pecivo sa sezamom.
Sastojci:
– 1/2 litre mineralne vode
– 1 svježi kvasac
– 4 žlice šećera
– 2 žličice soli
– 200 ml ulja
– brašno (oko 1 kg)
– mlaka voda
– sezam
– rastopljeni posni margarin
Priprema:
Kvasac sa šećerom razmutiti u mlakoj mineralnoj vodi i ostaviti da se digne.
U brašno dodati sol, kvasac i ulje. Umijesiti srednje meko tijesto. Ostaviti da se digne.
Od tijesta formirati male loptice. Najvažnije je da se tijesto nježno uzme u ruku i samo malo oblikuje, ne mijesiti ga.
Uvaljati s jedne strane u mlaku vodu, a zatim i u sezam.
Redati u podmazan pleh i ostaviti da malo odmori.
Peći na 250 stupnjeva, dok ne porumeni.
Kad ih izvadite iz pećnice odmah ih namazati rastopljenim posnim margarinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!