Recept: Punjeni čokoladni keksići

Cooking 15. stu 202107:11 0 komentara
Shutterstock

Čokoladni keksići punjeni maslacom od kikirikija.

Sastojci:

– 80 g maslaca

– 70 g smeđeg šećera

– 30 g bijelog šećera

– 1 veliko jaje

– 1/2 žličica ekstrakta vanilije

– 120 g glatkog brašna

– 30 g kakaa u prahu

– prstohvat soli

– 1/2 žličica sode bikarbone

– 20 g čokoladnih kapljica

Punjenje:

– 150 g maslaca od kikirikija

– 20 g šećera u prahu

Priprema:

Maslac od kikirikija pomiješati sa šećerom u prahu. Podijeliti na 15 komadića težine. Staviti na pleh obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač.

Kad se komadići stisnu, oblikovati ih u pravilne kuglice i vratiti u zamrzivač.

U velikoj posudi pomiješati maslac, smeđi i bijeli šećer i izmiksati u pahuljastu smjesu. Dodati jaje i ekstrakt vanilije. Miksati dok se smjesa ne zgusne.

Brašno, kakao u prahu, sol i sodu bikarbonu pomiješati, pa dodati smjesu s maslacem. Na kraju dodati čokoladne kapljice.

Tijesto staviti u hladnjak na pola sata.

Od tijesta napraviti 15 kuglica. Svaku pritisnite dlanom, u sredinu staviti zamrznutu kuglicu od maslaca od kikirikija, pa oblikovati kuglicu koju opet malo pritisnite dlanom.

Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Kolačići moraju biti mekani na dodir. Hlađenjem će se stisnuti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!