Oglas

Recept: Punjeni čokoladni keksići

author
Coolinarika
15. stu. 2021. 07:11
čokoladni keksići
Shutterstock | Shutterstock

Čokoladni keksići punjeni maslacom od kikirikija.

Oglas

Sastojci:

– 80 g maslaca

– 70 g smeđeg šećera

– 30 g bijelog šećera

– 1 veliko jaje

– 1/2 žličica ekstrakta vanilije

– 120 g glatkog brašna

– 30 g kakaa u prahu

– prstohvat soli

– 1/2 žličica sode bikarbone

– 20 g čokoladnih kapljica

Punjenje:

– 150 g maslaca od kikirikija

– 20 g šećera u prahu

Priprema:

Maslac od kikirikija pomiješati sa šećerom u prahu. Podijeliti na 15 komadića težine. Staviti na pleh obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač.

Kad se komadići stisnu, oblikovati ih u pravilne kuglice i vratiti u zamrzivač.

U velikoj posudi pomiješati maslac, smeđi i bijeli šećer i izmiksati u pahuljastu smjesu. Dodati jaje i ekstrakt vanilije. Miksati dok se smjesa ne zgusne.

Brašno, kakao u prahu, sol i sodu bikarbonu pomiješati, pa dodati smjesu s maslacem. Na kraju dodati čokoladne kapljice.

Tijesto staviti u hladnjak na pola sata.

Od tijesta napraviti 15 kuglica. Svaku pritisnite dlanom, u sredinu staviti zamrznutu kuglicu od maslaca od kikirikija, pa oblikovati kuglicu koju opet malo pritisnite dlanom.

Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Kolačići moraju biti mekani na dodir. Hlađenjem će se stisnuti.





N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.






N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama