Faširani odresci punjeni sirom i umak od gljiva možete poslužiti uz pire krumpir i salatu po izboru.
Sastojci:
– 600 g miješanog mljevenog mesa
– 1 poriluk
– 2 jaja
– 100 g krušnih mrvica
– 2 rajčice
– 150 g tvrdog sira
Umak:
– 300 g šampinjona
– 1 glavica crvenog luka
– 2 dl vrhnja
– sol, papar, začini po želji
Priprema:
Mljeveno meso pomiješati s nasjeckanim porilukom, dodati krušne mrvice, jaja, sol, papar i začine po ukusu.
Sve dobro izmiješati, pa od te smjese formirati pljeskavice.
Na jednu pljeskavicu staviti kolut rajčice, posuti naribanim sirom, pa preklopiti drugom pljeskavicom i prstima spojiti krajeve.
Na isti način spajati preostale pljeskavice.
Pržiti na ulju, a po želji možete i zapeći u pećnici.
U međuvremenu propržiti sitno naseckan crveni luk, dodati šampinjone narezane na listiće, posoliti i popapriti po ukusu.
Pržiti dok ne ispari tekućina, zatim umiješati vrhnje.
Pljeskavice poslužiti uz umak od gljiva.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!