Vrlo ukusna pita koja nije komplicirana za napraviti.
Sastojci:
– 500 g kora za savijaču
– 1 češanj češnjaka
– 1 svježa crvena paprika
– 150 g cherry rajčice
– 1 jaje
– sol, papar
– 1 crveni luk
– 1 stabiljka celera
– 30 g koncentrata rajčice
– 250 g mljevenog junećeg mesa
– maslinovo ulje
Priprema:
Crveni luk i stabiljku celera nasjeckati na sitno, a papriku na kockice, cherry rajčice na četvrtine. Jaja umutiti.
Zagrijati dvije do tri žlice maslinova ulja, dodati nasjeckani luk, celer, papriku, izgnječeni češnjak, posoliti, promiješati i pržiti na umjereno do jakoj temperaturi par minuta.
Zatim dodati mljeveno meso i pržiti ga miješajući i usitnjavajući vilicom da bude zrnasto.
Prije nego što ispari tekućina od mesa, dodati koncentrat rajčice, cherry rajčice, posoliti i popapriti, pa dinstati još 10 minuta.
Tri kore za savijaču složiti jednu na drugu, a gornju premazati mješavinom vode i malo ulja.
Rashlađeni nadjev od mesa rasporediti po premazanoj kori, pa saviti savijaču.
Postupak ponavljati dok se ne potroši nadjev i kore.
Savijače premjestiti na pleh za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premazati ih mješavinom vode i ulja i umućenim jajetom, pa peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Kada se ispeku, savijače prekriti krpom i ostaviti da se malo ohlade, izrezati i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!