Prava jesenska poslastica od oraha za cijelu obitelj.
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g brašna
– 50 g maslaca
– 2 žumanjka
– 1 cijelo jaje
– 1 kvasac
– 2,5 dl toplog mlijeka
– 100 g šećera
– prstohvat soli
Nadjev:
– 500 g mljevenih oraha
– 2 dl mlijeka
Ostali sastojci po želji:
– 100 g suhog grožđa
– malo cimeta
– malo ruma
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, žličicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmiješati i pustiti da naraste.
U odgovarajuću posudu prosijati brašno, u sredini napraviti udubljenje i u njega staviti otopljeni maslac, žumanjke, cijelo jaje, šećer, narasli kvasac i ostatak mlijeka. Izraditi tijesto.
Mijesiti toliko dugo dok se na površini ne pojave mjehurići.
Tijesto tanje razvaljati, namazati nadjevom od oraha, posuti po želji suhim grožđem. Saviti i ostaviti u plehu da još malo naraste. Prije pečenja premazati masnoćom (rastopljenim maslacem).
Peći oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Štrudlu rezati kada se ohladi, po želji posuti šećerom u prahu.
Nadjev se pravi na sljedeći način:
Samljeti orahe, dodati šećer, malo cimeta, malo ruma i sve to preliti vrelim mlijekom.
Kratko prokuhati, rashladiti i puniti tijesto.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!