Recept: Štrudla od oraha

Cooking 30. stu 202109:56 0 komentara
Shutterstock

Prava jesenska poslastica od oraha za cijelu obitelj.

Sastojci:

Tijesto:

– 500 g brašna

– 50 g maslaca

– 2 žumanjka

– 1 cijelo jaje

– 1 kvasac

– 2,5 dl toplog mlijeka

– 100 g šećera

– prstohvat soli

Nadjev:

– 500 g mljevenih oraha

– 2 dl mlijeka

Ostali sastojci po želji:

– 100 g suhog grožđa

– malo cimeta

– malo ruma

Priprema:

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, žličicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmiješati i pustiti da naraste.

U odgovarajuću posudu prosijati brašno, u sredini napraviti udubljenje i u njega staviti otopljeni maslac, žumanjke, cijelo jaje, šećer, narasli kvasac i ostatak mlijeka. Izraditi tijesto.

Mijesiti toliko dugo dok se na površini ne pojave mjehurići.

Tijesto tanje razvaljati, namazati nadjevom od oraha, posuti po želji suhim grožđem. Saviti i ostaviti u plehu da još malo naraste. Prije pečenja premazati masnoćom (rastopljenim maslacem).

Peći oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Štrudlu rezati kada se ohladi, po želji posuti šećerom u prahu.

Nadjev se pravi na sljedeći način:

Samljeti orahe, dodati šećer, malo cimeta, malo ruma i sve to preliti vrelim mlijekom.

Kratko prokuhati, rashladiti i puniti tijesto.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!