Recept: Svinjski file u sosu od borovnica

Izvor: Shutterstock

Neobična, naizgled nespojiva kombinacija sastojaka.

Sastojci:

– 150 g borovnica

– malo cimeta

– 3 jabuke

– 60 g maslaca

– 10 g oštrog brašna

– 2 žličice suhog biljnog začina

– 500 g svinjskog filea

-1 žlica maslinovog ulja

– 50 ml vode

– 2 žlice šećera

Priprema:

Borovnice sa šećerom kratko prokuhajte, pustite da se ohlade, pa ih ocjedite, a tečnost sačuvajte.

Svinjski file narežite na medaljone, pospite suhim biljnim začinom i s jedne strane pobrašnite.

Ispecite ih na zagrijanom ulju prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim do zlatno-žute boje sa svih strana.

U međuvremenu na 10 g zagrijanog maslaca lagano ispecite jabuke narezane ne kriške dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju, a na kraju ih posipajte cimetom.

U lonac iz kojeg ste izvadili meso dodajte sok od borovnica i lagano prokuhajte, pa umiješajte preostali maslac, a na kraju dodajte borovnice.

Poslužite medaljone uz jabuke i prelijte pripremljenim sosom od borovnica.

Dobar tek!

1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!