Neobična, naizgled nespojiva kombinacija sastojaka.
Sastojci:
– 150 g borovnica
– malo cimeta
– 3 jabuke
– 60 g maslaca
– 10 g oštrog brašna
– 2 žličice suhog biljnog začina
– 500 g svinjskog filea
-1 žlica maslinovog ulja
– 50 ml vode
– 2 žlice šećera
Priprema:
Borovnice sa šećerom kratko prokuhajte, pustite da se ohlade, pa ih ocjedite, a tečnost sačuvajte.
Svinjski file narežite na medaljone, pospite suhim biljnim začinom i s jedne strane pobrašnite.
Ispecite ih na zagrijanom ulju prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim do zlatno-žute boje sa svih strana.
U međuvremenu na 10 g zagrijanog maslaca lagano ispecite jabuke narezane ne kriške dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju, a na kraju ih posipajte cimetom.
U lonac iz kojeg ste izvadili meso dodajte sok od borovnica i lagano prokuhajte, pa umiješajte preostali maslac, a na kraju dodajte borovnice.
Poslužite medaljone uz jabuke i prelijte pripremljenim sosom od borovnica.
Dobar tek!
1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!