Tart za ljubitelje povrća i ribe, jednako dobar i kada se ohladi.
Sastojci:
– 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
– 2 konzerve sardina
– 400 ml umaka od rajčice
– 200 g blitve
– 60 g rukole
– 60 g crvenog luka
– 4 češnja češnjaka
– 50 ml maslinovog ulja
– 250 g rikote
– sol, papar
Priprema:
Blitvu i rukolu izrežite na manje komade, prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
Crveni luk sitno nasjeckajte, dodajte izgnječeni češnjak i sve zajedno dobro izmiješajte.
Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30×20 centimetara, pa ih prerežite na pola tako da ukupno imate četiri komada tijesta.
Svaki komad premažite sa 1/4 količine umaka od rajčice pomiješanog s lukom, 2/3 količine narezane blitve i rukole rasporedite po komadima tijesta, a ostatak ostavite sa strane.
Sir izrežite na manje komade i isto rasporedite po tijestu, a zatim rasporedite ocijeđene sardine i prelijte ostatkom umaka od rajčice, pa posolite i popaprite.
Na pobrašnjeni pleh dimenzija 40 x 30 centimetara položite dva komada tijesta i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 210 stupnjeva oko 20 minuta.
Pečenje ponovite s preostalim tijestom i povrćem.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!