Recept: Teletina sa suhim šljivama

Cooking 09. kol 202107:54 0 komentara
Shutterstock

Teletina u umaku od šljiva i vina.

Sastojci:

– 600 g teletine od buta

– 30 g maslaca

– 2 žlice ulja

– 100 g suhih šljiva

– 80 g korijen celera

– 2 mrkve

– 80 g luka

– 100 ml bijelog vina

– 1 svežanj peršina

– 2 žlice suhog biljnog začina

Priprema:

Teleće odreske posipajte suhim boljnim začinom, a zatim ih prepecite na mješavini maslaca i ulja.

Dodajte slaninu narezanu na kockice i još kratko prepecite.

Zatim dodajte nasjeckani luk, naribanu mrkvu, celer i suhe šljive.

Dodati i vodu pa sve malo prodinstati.

Izvadite meso i stavite na tanjur, a povrće sa suhim šljivama usitnite u blenderu tako da dobijete gusti umak.

Umaku dodajte malo vode i vina, vratite meso i kratko prokuhajte.

Prije posluživanja posipajte  nasjeckanim peršinom.

Poslužite toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!