Teletina u umaku od šljiva i vina.
Sastojci:
– 600 g teletine od buta
– 30 g maslaca
– 2 žlice ulja
– 100 g suhih šljiva
– 80 g korijen celera
– 2 mrkve
– 80 g luka
– 100 ml bijelog vina
– 1 svežanj peršina
– 2 žlice suhog biljnog začina
Priprema:
Teleće odreske posipajte suhim boljnim začinom, a zatim ih prepecite na mješavini maslaca i ulja.
Dodajte slaninu narezanu na kockice i još kratko prepecite.
Zatim dodajte nasjeckani luk, naribanu mrkvu, celer i suhe šljive.
Dodati i vodu pa sve malo prodinstati.
Izvadite meso i stavite na tanjur, a povrće sa suhim šljivama usitnite u blenderu tako da dobijete gusti umak.
Umaku dodajte malo vode i vina, vratite meso i kratko prokuhajte.
Prije posluživanja posipajte nasjeckanim peršinom.
Poslužite toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!