Mekana teletina u umaku, odličan prijedlog za ručak.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 500 g junetine od buta
– 2 glavice crvenog luka
– 4 veće mrkve
– 3 češnja češnjaka
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 2 krumpira
– 2 žlice suhog biljnog začina
– malo brašna
Priprema:
Meso izrežite na kocke, začinite i uvaljajte u brašno. Propržite s obje strane i izvadite iz tave.
U istoj masnoći propržite nasjeckani crveni luk i češnjak, kao i mrkvu izrezanu na kolutove. Vratite meso, ulijte 200 ml tople vode, promiješajte.
Stavite poklopac i ostavite da se dinsta na umjerenoj temperaturi oko sat vremena.
Krumpir ogulite i izrežite na šnite.
Stavite krumpir u posudu s mesom i začinite po ukusu. Ulijte vodu, pa nastavite s dinstanjem dok krumpir i meso ne budu skoro gotovi.
Dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kuhajte još par minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!