Recept: Teletina u umaku

Cooking 15. stu 202107:07 0 komentara
Shutterstock

Mekana teletina u umaku, odličan prijedlog za ručak.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 500 g junetine od buta

– 2 glavice crvenog luka

– 4 veće mrkve

– 3 češnja češnjaka

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– 2 krumpira

– 2 žlice suhog biljnog začina

– malo brašna

Priprema:

Meso izrežite na kocke, začinite i uvaljajte u brašno. Propržite s obje strane i izvadite iz tave.

U istoj masnoći propržite nasjeckani crveni luk i češnjak, kao i mrkvu izrezanu na kolutove. Vratite meso, ulijte 200 ml tople vode, promiješajte.

Stavite poklopac i ostavite da se dinsta na umjerenoj temperaturi oko sat vremena.

Krumpir ogulite i izrežite na šnite.

Stavite krumpir u posudu s mesom i začinite po ukusu. Ulijte vodu, pa nastavite s dinstanjem dok krumpir i meso ne budu skoro gotovi.

Dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kuhajte još par minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!