Jednostavna, a veoma ukusna tjestenina s rajčicom i parmezanom.
Sastojci:
– tjestenina
– 8 cherry rajčica
– 2 češnja bijelog luka
– 3 žlice maslinovog ulja
– sol, biber
– nekoliko listova svježeg bosiljka
– parmezan za posipanje
Priprema:
Stavite tjesteninu da se kuha.
Na maslinovim ulju propržiti bijeli luk prerezan na pola, a zatim ga izvadite iz ulja.
Ogulite rajčice i narežite ih na četvrtine, posolite, pa poklopite.
Promiješajte s vremena na vrijeme. Kada tekućina od rajčica ispari, a umak se lijepo uprži, dodajte biber i listove bosiljka.
Tjesteninu procijedite. Odvojite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Stavite tjesteninu u posudu u kojoj je umak, zalijte odvojenom vodom i vratite na štednjak da se sve sjedini.
Dodajte malo maslinovog ulja, pospite parmezanom, dodajte par listova bosiljka i odmah poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!