Tikvice s mljevenim mesom u umaku od rajčice.
Sastojci:
– 400 g mljevenog mesa
– 1 crveni luk
– 2 češnja češnjaka
– 1 svježa crvena paprika
– 2 tikvice
– 1 žlica pirea od rajčice
– sol, papar
– crvena paprika, ljuta mljevena crvena paprika
– 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovu ulju propržiti sitno narezani crveni luk i češnjak. Kad luk omekša, dodati mljeveno meso i poklopiti.
Sve zajedno dinstati uz povremeno miješanje.
Dodati pire od rajčice i opet nastaviti s miješanjem, pa dodati sol i začine, opranu i izrezanu tikvicu i papriku izrezanu na štapiće.
Miješati nekoliko minuta pa doliti 200 ml prokuhane vode. Dinstati dok tikvice ne omekšaju.
Poslužiti samostalno s preljevom od gustog jogurta i izgnječenog češnjaka, ili uz pire krumpir ili s tjesteninom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!