Jednostavna i veoma ukusna tjestenina s cherry rajčicama.
Sastojci:
– 1 pakiranje tjestenine po izboru
– 1 žlica pasirane rajčice
– 1 manja svježa crvena paprika
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol, papar
– 1 luk
– 1 svježa zelena ljuta paprika
– 2 češnja češnjaka
– 1/2 kg cherry rajčica
– 1 svežanj svježeg bosiljka
– parmezan
Priprema:
U manjem loncu popržite pasiranu rajčicu i dodajte naribanu crvenu papriku. Dolijte 250 ml vode i pustite da se krčka dok ne dobijete fini umak. Posolite i popaprite.
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i propržite luk isjeckan na tanke kolutiće.
Zatim dodati izgnječeni češnjak i zelenu ljutu papriku narezanu na kolutiće.
Cherry rajčice prerezati na pola, a bosiljak na sitno i dinstati s ostatkom smjese. U tavu uliti umak i krčkati par minuta.
Tjesteninu skuhati neposredno prije jela, ocijediti i dodati u tavu. Izmiješati s umakom i servirati.
Prilikom serviranja tjesteninu možete posuti ribanim parmezanom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!