Recept: Topla i zdrava juha od bundeve

Cooking 07. ruj 202107:58 0 komentara
Shutterstock

Ovo je juha prefinjenog okusa, ali prije svega - vrlo zdrava.

Sastojci:

  • 500 gr. očišćene bundeve
  • 2 lista lovora
  • 700-800 ml pilećeg temeljca (može od kocke)
  • pola žličice curryja u prahu
  • 50 ml neutralnog (slatkog) vrhnja
  • maslinovo ulje
  • malo nasjeckanog peršina
  • sol i papar

Priprema:

Izrezati očišćenu bundevu na kockice i pripremiti temeljac. U loncu na maslinovom ulju propržiti bundevu 2-3 minute, dodati lovorov list, uliti pileći temeljac i kad proključa kuhati oko 20 minuta, možda malo manje ili malo više – ovisno o bundevi, ali je bitno da bude potpuno mekana.

Kad je bundeva kuhana izvaditi lovorov list i juhu izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, dodati pola žličice curryja, papar i sol, ako je potrebno, i naravno vode ako želite rjeđu juhu i pustite da proključa.

Na kraju dodati oko 50 ml slatkog vrhnja i nasjeckani peršin, promiješati i skloniti sa štednjaka.

Poslužiti toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!