Ovo je juha prefinjenog okusa, ali prije svega - vrlo zdrava.
Sastojci:
- 500 gr. očišćene bundeve
- 2 lista lovora
- 700-800 ml pilećeg temeljca (može od kocke)
- pola žličice curryja u prahu
- 50 ml neutralnog (slatkog) vrhnja
- maslinovo ulje
- malo nasjeckanog peršina
- sol i papar
Priprema:
Izrezati očišćenu bundevu na kockice i pripremiti temeljac. U loncu na maslinovom ulju propržiti bundevu 2-3 minute, dodati lovorov list, uliti pileći temeljac i kad proključa kuhati oko 20 minuta, možda malo manje ili malo više – ovisno o bundevi, ali je bitno da bude potpuno mekana.
Kad je bundeva kuhana izvaditi lovorov list i juhu izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, dodati pola žličice curryja, papar i sol, ako je potrebno, i naravno vode ako želite rjeđu juhu i pustite da proključa.
Na kraju dodati oko 50 ml slatkog vrhnja i nasjeckani peršin, promiješati i skloniti sa štednjaka.
Poslužiti toplo.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!