Tortilje s piletinom i sirom prelivene umakom i zapečene u rerni.
Sastojci:
– 8 velikih tortilja
– 600 g pilećeg bijelog mesa
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 crvene paprike
– 1 crveni luk
– 300 g kukuruza
– sol, biber i chilli
– 200 grama naribane gaude (ili drugog topivog sira)
Umak:
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice brašna
– 400 ml povrtne juhe
– 100 ml pasirane rajčice
– 1 žličica mljevene ljute paprike
– 2 žličice slatke mljevene paprike
– 1 žličica bijelog luka u prahu
– 1/2 žličice sušenog origana
– soli po ukusu
Priprema:
Prvo započnite s pripremom umaka, koji slobodno možete napraviti i dan ranije.
Zagrijte juhu u zasebnoj posudi. Na srednjoj temperaturi u drugoj posudi zagrijte ulje. Dodajte brašno i miješajte dvije minute. Kada brašno malo požuti, dodajte ljutu i slatku papriku, bijeli luk i origano, pa miješajte još minutu.
Zatim pomalo dolivajte zagrijani temeljac uz stalno miješanje. Dodajte pasiranu rajčicu, posolite i pustite umak da se krčka 10 minuta. Dosolite ili začinite dodatnim začinima po vašem ukusu.
Očistite i nasjeckajte luk na sitno. Papriku očistite, operite i narežite na kockice. Operite piletinu i narežite je na manje kocke. Na umjerenoj temperaturi dinstajte luk pet minuta dok malo ne požuti.
Dodajte papriku i dinstajte dok malo ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Posolite, pobiberite, dodajte malo chillija i kukuruz, pa sve zajedno dinstajte 10 minuta dok piletina ne bude kuhana.
Pripremite malo dublji pleh za pečenje i namastite ga s malo masnoće. Započnite sa slaganjem tortilja. Na svaku tortilju stavite žlicu ili dvije pripremljenog umaka, piletine i malo ribanog sira pa zamotajte tortilju i položite je u pleh.
Nastavite sve dok ne potrošite tortilje i piletinu. Ostatak umaka prelijte ili premažite preko tortilja i zatim dodajte ostatak ribanog sira. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!