Brza i veoma ukusna tortilja s povrćem i dvije vrste sira.
Sastojci:
– 1 luk srednje veličine
– 2 srednje tikvice
– 200 g kuhanog kukuruza
– 2 veća jaja
– 200 g naribanog sira
– 50 g naribanog parmezana
– 4 velike tortilje
– sol, biber
– maslinovo ulje
Priprema:
Luk isjeckajte na sitno. Popržite ga na dvije do tri žlice maslinovog ulja.
Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Posolite, pobiberite i sve zajedno dinstajte pet minuta.
Razmutite jaja i dodajte tikvicama i luku. Kada jaja budu pečena, maknite sa štednjaka i dodajte kuhani kukuruz i parmezan, pa promiješajte.
U veću tavu stavite malo maslinovog ulja, pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.
Na tanjur stavite jednu tortilju, pospite je sirom, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom.
Tortilje pažljivo prebacite u tavu, pa pecite s obje strane po nekoliko minuta.
Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom.
Možete koristiti i mozzarellu, ako želite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!